Sommertur til Røsnæs

SSS arrangerer en sommertur til Røsnæs 12 juni. Vi mødes ved Røsnæs Naturskole (på Røsnæsgård, sidste bebyggelse inden fyret) kl 10.30 og nyder en kop medbragt formiddagskaffe/te på naturskolens område. Der er ca 125 km fra Holte.

Dernæst går vi op på Vågehøj, hvorfra der er en fantastisk udsigt til ca en tredjedel af Danmark, og spadserer videre ned over Vindekilde-overdrevet til sydskrænten mod Kalundborg Fjord. Vi følger kystlinjen til fiskerhuset går derefter tilbage mod Røsnæsgård. Afhængigt af vejr, vilje og vandrelyst kan vi lægge vejen over Nordstranden.

Området, vi går igennem, er udover at være naturskønt et af Danmarks mest artsrige steder. Det gælder både planter, fugle, krybdyr, padder og insekter. Vi får set soløjer, ager-kohveder, hundetunger, kodrivere og vibefedt. Med lidt held hører og ser vi gøg, gulbug, tornskade, karmin-dompap og klokkefrøer, og med lidt mere held ser vi mark-firben, stålorm, hugorm, og landets eneste fugleedderkop.

Efter strabadserne spiser vi vores medbragte frokost på Røsnæsgård (husk også drikkevarer!), hvor der er borde og bænke til rådighed både udendørs og indendørs. På hjemturen kan Ulstrup Mølle og Kalundborgs femtårnede kirke anbefales som supplement til de mange naturoplevelser.

Medbring terrængående sko, kikkert og tøj efter vejrforholdene. Turen gennemføres med min. 10 deltagere. Man tilmelder sig til adser@bio.ku.dk senest 5.juni. Man kan ved tilmeldingen anføre, om man er interesseret i fælleskørsel Turen gennemføres med min. 10 deltagere. Man tilmelder sig til adser@bio.ku.dk senest 5.juni.