Opdateret 29.6.2018


obs. adressen er www.sollerodsenior.dk
Foreningens Konto 1551 7950 303624

Indhold på hjemmesiden:

En række sider om SSS i fortid og nutid.
Vær opmærksom på, at enkelte sider er lange. Det emne, du søger, kan findes nederst på en lang side.

Tekst og billeder kan forstørres. Tryk command+ eller control+

"Nyheder" oplyser om aktuelle begivenheder.

___________________________________________

29.6.2018

Hold Yoga 1, onsdag 10-11.30 lukket, overtegnet.
__________________________________________
13.6.2018

Beskrivelse og fotos fra turen til Nekselø, se Historie/Arkiv 2018 eller
KLIK


___________________________________________
27.5.2018

Nye Persondatalov og SSS:

Der har været vanskeligheder med at finde , hvordan SSS håndterer den nye Persondatalov.
Bestyrelsen har udarbejdet en fortegnelse over
Privatlivspolitik i SSS KLIK,
og en fortegnelse over behandlingen af personlige data i SSS KLIK
Alt er faktisk ved det gamle kendte; nu blot nedskrevet. Bestyrelsen videregiver eller sælger ingen oplysninger
.

PS. efter forespørgsel: brug af
KIik ovenfor "kører" lidt forskelligt afhængigt af, hvilken Browser, man bruger: i Apple Safari vandrer en "skygge" op mod en lille firkant med pil i i øverste hø.hjørne og ved klik her åbnes ønskede dokument; i Firefox åbner en rude; "du har valgt at åbne —", og nedenfor er der 3 valgmuligheder. Øverste mulighed er markeret og siger: Microsoft Word, og ved klik på OK, åbnes dokumentet; i Google Chrome kommer dokumentnavnet nederst i ve. hjørne og åbnes ved klik her. (Man kan her også klikke på en mulighed lige nedenfor dokumentnavnet og så åbnes lignende (Word) dokumenter automatisk fremover).


___________________________________________________

25.4.2018

Ny aktivitet i Søllerød Senior. Sport:
Kroket


Søllerød Senior Kroket (SSS kroket, en ny del af Søllerød Senior Sport)

Vi spiller kroket, fordi vi elsker frisk luft, motion, fællesskab og ikke mindst at få brugt hjernen. Vi spiller efter DGI’s regler (https://www.dgi.dk/~/media/Images/DGI/Idraetter/Krocket/Landsplan/PDF/Krocketregler.pdf.ashx), og spiller turneringer med hold-, par- og enkeltmandsturneringer med andre klubber i Nordsjælland om lokale mesterskaber, og eventuelt om danmarksmesterskaber.

Kroket blev spillet helt tilbage i 1300-tallet, men det var først i 1860-erne, det blev rigtig kendt, bl.a. af det engelske kongehus. Det var en disciplin ved De Olympiske Lege i år 1900 og 1904. Kroketspillet er stadig aktuelt og spilles i mange klubber rundt om i hele landet.
 
Spillet er, hvad man kalder et taktisk spil med rimelig spænding. Hvis man vil vinde, er det meget nødvendigt at tænke fremad, idet man bl.a. skal vurdere, hvad modspillernes næste træk vil blive, og hvad man selv derefter skal gøre for bl.a. at undgå at blive krokeret. Man kan også bare spille kroket for fornøjelsens og samværets skyld.
 
SSS kroket har et kælderlokale på Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B i Gl. Holte. Vi spiller så vidt muligt hver mandag og onsdag året rundt. Kun megen regn, sne og frost, kan få de mest entusiastiske til at blive hjemme. Det er blot et spørgsmål om den rigtige påklædning.
Mandag spilles kl. 11 til ca. 14 på græsplænen i Holtegårdsparken lige nord for kulturcenter Mariehøj og Øverødvej, som kommunen stiller til rådighed og vedligeholder.
Onsdag spilles i sommerhalvåret (fra ca. 1. april til ca. 1. oktober- dog afhængig af plænens tilstand) fra kl. 10 til kl. 13 på Rundforbi stadions boldbaner og i den resterende periode, vinterhalvåret, spilles kl. 10:30 til ca. 14 på græsplænen lige nord for kulturcenter Mariehøj og Øverødvej.

Vi opmærker baner på 20 x 30 m med snore og sætter buer og pinde efter bestemte mål. Køllerne, vi bruger, er kun til én hånd, og kuglerne er af hård plast. På hver bane træner vi 2, 3 eller 4 sammen. Vi har eget læskur i Holtegårdsparken.

Pasted GraphicHvis du kunne være interesseret i at spille kroket, så er du velkommen til at komme og prøve nogle gange med øvede spillere. Køller m.v. stilles til rådighed i prøvetiden. Du skal blot

først træffe aftale med Jørgen Ellis Olsen, tlf. nr. 29277088, e-mail: jeojeo47@icloud.com.

Om Kroket/DGI
Klik
Kroket regler Klik
___________________________________________


22.4.2018
Kære medlemmer
Nyt om holdene i den kommende sæson, tilmeldingsstart og tilmeldingsskema, se "Holdene 2018-2019".

___________________________________________

22.4.2018

Idrætsforeninger har i mange år været underlagt lovregler for behandling af personoplysninger. Men fra den 25. maj 2018 gælder der nye regler, nemlig EU`s persondataforordning og en ny dansk databeskyttelseslov.
Bestyrelsen har for at leve op til de nye regler fastlagt et regelsæt for behandling af personoplysninger samt en privatlivspolitik. De to regelsæt kan læses, se i menuen "Foreningen" eller
KLIK (Fortegnelse over personoplysninger) og KLIK (Privatlivspolitik).
Bestyrelsen


___________________________________________

20.2.2018

1. Formandsberetning for SSS 2018

Så er atter et år gået, og jeg går ind i mit sidste år som formand.
Året er gået godt. Vi havde nogle problemer med tilmelding på hjemmesiden i maj måned, men med tålmodighed og slid kom tingene i orden og til at fungere.
Vi er nu 215 medlemmer, og det er da ganske pænt.
Kort før jul mistede vi to medlemmer af bestyrelsen
Henning Molin som i mange år flittigt har arbejdet for foreningen, haft mange gode ideer og bl.a. ikke længe før sin død, arrangerede biografture for medlemmerne i Reprisen.
Niels Ole Gjeding Olsen døde også kort før jul. Han blev valgt som revisor ved sidste generalforsamling, havde gået til boldspil i afskillige år og var et dejligt positivt menneske i vores forening.
Vi vil savne dem begge og huske dem.

Instruktører og Aktiviteter
Vi har heldigvis nogle dygtige og trofaste instruktører.
Boldspil
Martin der tager sig af boldspil både i Rundforbihallen og Holte Hal 2
er en flittig mand, der overkommer 8 hold. Og så er det hold, der er fyldt godt op.
Vi lover ikke, han orker, at blive ved med så mange hold.
Gymnastik
Om torsdagen har Rikke 2 hold og Anne har 1 hold om tirsdagen og 1 om fredagen
Lettere Gymnastik
om fredagen ledes af Anne, og vi prøvede at starte et hold om tirsdagen, men der kom ikke nok interesserede.
Svømning
Dorte har haft sin første sæson som svømmeinstruktør torsdag og fredag hos os, og jeg hørt, at det går rigtigt godt. Hun boltrer sig i vandet sammen med svømmerne og tager video af dem for at de sammen kan se, om der kan gøres forbedringer.

2.
Yoga
under ledelse af Susanne der nu har hold både tirsdag og onsdag, og det kører stille, roligt og godt.
”Svømmedorte” er også yogainstruktør og ville gerne starte et yogahold i Rundforbi om torsdagen, men der kom ikke nok interesserede i denne sæson, så vi prøver atter lykken til september og ser om det lykkes.
Stavgang under ledelse af Jørgen har rigtig god tilslutning, men desværre har Jørgen haft nogle helbredsmæssige problemer, og han har nu definitivt meldt fra. Vi takker Jørgen for alle de mange år, han har givet vores medlemmer gode oplevelser og motion i naturen.
Patchwork hver anden tirsdag kører fint under ledelse af Kari
Bridge hver onsdag under kollektiv ledelse er et rigtigt hyggehold, så kom og hyg med os, hvis I kender lidt til spillet.
Bordtennis spiller i Rundforbi hver tirsdag uden instruktør.
Kroket bliver fra september en ny aktivitet i vores forening, idet Nærum Kroketklub har ønsket at blive en del af SSS.

Hjemmesiden
Vores webmaster gennem mange år, Christen Axelsson, ønsker at trække sig i løbet af året og afløses af Christence Danker.

Sommeraktiviteter
Sommerbold starter også i år, hvis der kommer interesserede nok. Det bliver mandag og fredag i Holte Hal 2 med Martin og torsdag i Rundforbi uden instruktør.
Sommergymnastik bliver tirsdag og fredag med Anne, hvis der er nok tilmeldte.
Sommersvømning i Rundforbi under ledelse af Dorte, kræver også nok tilmeldte, for at det økonomisk kan løbe rundt.
Sommeryoga med Susanne bliver om onsdagen

Sommerudflugter
kommer der naturligvis også i år. Den første har I allerede fået besked om. Det er tirsdag den 8 maj til Esrum Kloster. Der kommer en tur til Nexelø i juni, vandretur i Rude Skov i august med frokost hos Margit og Hans og Næsseslottet til september. Program bliver snarest udsendt.
3.
Julefrokosten

Blev man kan næsten sige traditionen tro holdt på Blovstrød Kro og var meget festlig og fornøjelig. Vi håber at kunne fortsætte der.

Vandreferie i Udlandet
I år var vi på Kreta, og det var en fin tur.
Da turene meget hurtigt bliver udsolgt, havde vi i år besluttet at lave to ture. Begge går til det lille danskejede Hotel Axat i Sydfrankrig på kanten af Pyrenæerne. Den ene i august og den anden i september.
Også disse to blev hurtigt udsolgt.
Svømme-Dorte er kommet med en ide om en rejse til Kerala i Sydindien, hvor hun hvert år lærer nyt om Yoga. Det bliver måske næste år eller om 2 år. Vi ser om der er interesse nok.

Foredragsrække
Sidste år fortalte jeg, at vi ville udbyde nogle foredrag. Det er desværre ikke sket endnu, men Henning er ved at være klar til at starte, så I hører nærmere.

Ny sæson
Starter 1 september og tilmelding vil komme på hjemmesiden.
Det bliver mandag den 7. Maj kl. 12 at tilmeldingen starter og
HUSK
at udfylde skemaet meget omhyggeligt, det gør alting nemmere for vores kasserer, som i forvejen gør et stort arbejde. Så gør det lettere for hende.

Tak til vores fremragende instruktører, som udfører et stort arbejde for at skabe nogle gode og sociale aktiviteter.
og
Tak til bestyrelsen som også udfører et stort arbejde for at skabe en god og alsidig forening til jer.

4.
God sommer til jer alle, nyd det dejlige vejr, som forhåbentlig kommer og på gensyn til september.

Vibeke Axelsson
Formand April 2018


__________________________________________________________


Vi tilbyder i år 4 sommerture. Turen til Esrum er allerede  annonceret, og der er kun få pladser tilbage. Tilmeldingsfristen udløber mandag den 16. april, så skynd jer, hvis I vil med.
Når tilmeldingen er afsluttet, sender vi deltagerne en mail med besked om indbetaling, en deltagerliste og evt kørselsvejledning. Ved hjælp af deltagerlisten kan man evt. lave aftaler om samkøring.
 

Løvspringstur til Esrum Kloster.

 
pastedGraphicpastedGraphicpastedGraphic

8. maj går turen til Esrum Kloster.
Vi mødes på parkeringspladsen ved klostret kl. 10 og får en rundvisning i klosterkomplekset. Derefter spadserer vi langs Esrum Å ned til Esrum Sø og nyder de nyudsprungne træer, forårsfloret og fuglesangen, som på det tidspunkt skulle være på sit højeste. Vi går et stykke langs søen og vender tilbage til klostret ad en anden vej. Efter turen nyder vi en middelalderfrokost i klostrets krypt, og siden kan vi bese klostrets sanseudstilling.
 
Pris 300 kr pr person som omfatter rundvisning, entre til klostret, samt en middelalderfrokostanretning.
Drikkevarer betales særskilt.
 
Tilmelding til Henning Adsersen på
adser@bio.ku.dk senest 15. april. Ved færre end 10 deltagere aflyses turen.
 
 _________________________________


Forsommertur til Nexelø fredag den 8. juni

 
 
 
 
pastedGraphicpastedGraphic

Nexelø ligger i Sejerøbugten ca en halv times sejlads fra Havnsø. Den rummer et idyllisk øsamfund (uden biler!) og en spændende flora og fauna, og dens bakkede terræn giver mulighed for smukke og afvekslende spadsereture.
 
Vi tager Nexeløfærgen fra Havnsø kl 10.00 (vær der i god tid) og efter ankomst til øen går vi en tur på en tre-fire timer. Undervejs nyder vi de medbragte frokostklemmer og drikkevarer.
 
Vi tager tilbage til Havnsø med kl 14-færgen og nyder sammen en kop kaffe på havnegrillen inden hjemkørslen.
Tilmelding til Aage Larsen på
alarsen@larsen.dk senest 28. maj. Man betaler selv færgebillet og kaffe på havnegrillen.
 
Husk madpakke og drikkevarer samt solidt fodtøj og påklædning efter vejrforholdene og medbring kikkert.
 
Hvis der er under 15 deltagere aflyses turen.
 
Venlig hilsen
Aage og  Henning
 
 
 ________________________________________
 
 

Vandretur i Rude Skov den 7. august.

 
Nu skal vi se den sidste trediedel af Rude Skov.
Jvf.de to første med undertitlen: fra biskop Svane til mountainbikeren. Denne gang starter vi ved parkeringspladsen ved Femsølyng, Hørsholm Kongevej. (Skilt opsættes). Vi skal se højmosen, og hvordan Christian d. fjerde fik vendt vandskellet. Vi skal bestige Maglebjerg.
 
pastedGraphic
 
Hans fortæller undervejs om områdets skiftende karakter og udnyttelse og skovens tilblivelse. Efter turen serverer Margit frokost på Skovmindevej 13, Holte.
 
Start: Den 7. august kl. 10.00 med frokost ca. kl. 13.
Pris: 100 kr. pr. person
 
Tilmelding til Hans Roulund (
hansroulund@gmail.com) senest  24. juli.
Maks. 20 personer
Påklædning: Vandrefodtøj og lange bukser anbefales.
 
Venlig hilsen
Margit og Hans.


______________________________________


Sensommertur til Næsseslottet 11. september.

pastedGraphicpastedGraphic

Næsseslottet er en af Rudersdal Kommunes mange perler. Skøn beliggenhed, imponerende park og skov, samt spændende historie med interessant persongalleri karakteriserer stedet.
Søllerød Senior Sport arrangerer en sensommertur til Næsseslottet tirsdag den 11. september, med følgende program:
 
10.00.  Ankomst til Næsseslottets parkeringsplads (
Dronninggaards Alle 136).
10 – 11: Foredrag på slottet ved Preben Olesen (gymnastikhold 1). Preben er ekspert i slottets og parkens historie.
11 – 12.30: Spadseretur i parken med hovedvægt på de mange monumenter.
12.30 – 13.30:  Frokost på Næsseslottet
14 - ?: Spadseretur i skoven med hovedvægten på træer, planter og fugle (for dem som gider).
 
Pris 300 kr pr person. Dette omfatter ophold og frokost på slottet, men ikke drikkevarer.
 
Tilmelding til Henning Adsersen (
adser@bio.ku.dk) senest 12. august. Efter denne dato sendes meddelelse om indbetaling.
Hvis der er færre end 20 tilmeldte, aflyses turen.
Venlig hilsen
Henning Adsersen

_____________________________________

Stacks Image 149
Stacks Image 147
Stacks Image 145


Tilmelding Generalforsamling 2018
Klik

___________________________________________
Stacks Image 131
Stacks Image 137
Stacks Image 135
Stacks Image 143


Stacks Image 153


___________________________________________________________

Stacks Image 64
Stacks Image 62
Kære medlemmer
Det er med stor sorg jeg må meddele, at
Henning Molin er død. Han har i mange år været et flittigt medlem af bestyrelsen og var et menneske med mange gode ideer. Han spillede bold næsten til han for nyligt fyldte 90 år. Vi vil mindes ham med vemod og glæde.

Det er ligeledes med stor sorg jeg må meddele, at
Niels Ole Gjeding Olsen er død. Ole blev i foråret valgt ind i bestyrelsen som revisor, og vi havde glædet os til at samarbejde med ham. Men sådan skulle det ikke være. Ole blev 74 år, og han spillede bold til det sidste. Vi vil mindes hans gode humør og positive sind.

Mange hilsener
Vibeke_______________________________________________

_____________________________________________

Er der noget dejligere end at tænke på smukke, varme Sydfrankrig her i vinterens kulde og mørke.                                         
Nu har bestyrelsen besluttet, hvor næste års vandreferie skal gå til, og det bliver til en lille by, Axat, som ligger for foden af Pyrenæerne. Læs de to vedhæftede breve og se, hvad I kan forvente.                                                                    

HUSK tilmelding først kan ske fra onsdag den 6 december kl. 7 om morgenen.                                                                           
Jeg håber rigtig mange får lyst til at tage med, og da vi i år har arrangeret to rejser, er der plads til 40 deltagere.                       
Mange hilsener                                                                                                                                                                                Vibeke  

Stacks Image 47

________________________________________________


3.dec. 2017

OBS !

Vandretur – 2018


Vi har nu fundet stedet, hvor næste års vandretur skal gå hen. På grund af den store interesse sidste gang har vi faktisk to ture i støbeskeen – og begge til det samme sted. Takket være Agnete har vi fundet et smukt sted i Sydfrankrig, som vi nu har booket i to perioder:

  • 24/8 – 31/8 2018
  • 17/9 – 24/9 2018

Med fly Kbh.-Montpellier. (rimelige flytider -afg. omkring 10-11).
Det er et sted, hvor en dansk familie har et hotel, hvorfra de driver et rejsebureau (Tour Cathare). Vi kan selv designe vandreturenes længde og koble dage ind med kulturelle oplevelser. Vi har foreløbig booket os ind med 5 vandredage og en ”kulturel” dag, men det kan godt ændres – afhængig af deltagernes ønsker. Rejsen vil koste 10.950- kr/pers (enkeltværl. + 1.200- kr), og prisen inkluderer alt (mad og spise med drikkevarer – også vin !) - se vedhæftede beskrivelse). Hotellet hvor vi skal bo hedder Hotel Axat og ligger for foden af Pyrenæerne. Se evt. på www.tourcathare.dk.
Vi har besluttet, at den første tilmelding til turen sker gennem SSS, hvorefter vi sender navnene til Tour Cathare.
Tilmelding med navn, adresse og e.mail sker med mail til Bjarne Fjalland (
fjalland@live.dk) hurtigst muligt og inden jul.
Vær venlig at angive hvilken af de to perioder, I foretrækker, og om I kan i begge perioder.

Tilmelding er åben fra onsdag d. 6/12 kl. 7.00 (”først til mølle”).

Efter tilmeldingerne og fordelingen på de to ture sendes navnene til Tour Cathare, som derefter står for det praktiske – bl.a. opkrævning af 3.000- kr i depositum (restbeløbet bliver opkrævet ca. 8 uger før ferien)
I er velkomne til at kontakte Bjarne for yderligere detaljer (30574259), eller I kan kontakte Tour Cathare direkte (Cheri – 51244124).

Mvh SSS


(Nedenfor: teksten kan forstørres med control+ eller command+)

Stacks Image 38
Stacks Image 40
____________________________________________

Flere "gamle" nyheder: