Udflugt til Sorø Akademi Onsdag den 15. maj havde vi en dejlig tur til Sorø. En forhenværende elev og lærer på skolen guidede os først rundt i klosterkirken og siden på akademiet. Meget interessant var det at høre om Skjalm Hvide slægtens tilknytning til både klosterkirken og til akademiet.
Vi gik en tur i den smukke park. Vejret var dejligt og Holberg, der havde været elev på skolen, stod og skuede hen mod sin gamle læreanstalt. B.S.Ingemann var lektor i dansk sprog og litteratur ved Sorø Akademi, og hans hus er nabo til akademiet.
Efter således at have fået en masse interessante ting at vide vandrede vi hen til Postgården på hovedgaden, hvor vi fik en dejlig frokost. Mætte og tilfredse rundede vi besøget i Sorø af med at se Kunstmuseet, som er nyligt restaureret og meget flot med malerier fra 1700-‐tallet og op til vores tid. En dejlig oplevelse, som jeg varmt kan anbefale, hvis man skulle komme i nærheden af Sorø. Vi fik os en kop kaffe i solen i museumsgården og på hjemvejen kørte vi indenom Fjennesev Kirke, hvor de to kirketårne står som symbol om Absalons og Esbern Snares fødsel. Tak til Henning Molin for et meget interessant besøg og for erindringer ved frokosten om gode ungdomsår på skolen. Vibeke


t.